- Nuggetsy pikantne firmy Kamis
- kurze cycki
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki bułki tartej
- kilkanaście młodych, małych ziemniaków
- sos sałatkowy, ogórek świeży, ogórek konserwowy, kilka liści sałaty
Ziemniaków nie obierać, obmyć tylko, wstawić do wody i gotować ok. 15 min - tak, aby były wpół surowe. Następnie pokroić w ćwiartki - odstawić do wystygnięcia (aby przed dalszym smażeniem były bardziej "stabilne").
Czytając notkę Kominka porównującą fix`y Knorra i Kamisa (TEST NUGETSÓW), postanowiłam znaleźć złoty środek i wymieszać ten drugi z bułką tartą, a cycki po pokrojeniu (i skonsumowaniu na surowo kilku kawałków - mniam, mam słabość do surowego mięsa, szczególnie drobiowego) zanim obtoczyłam w powyższej mieszance, wcześniej wymoczyłam w mleku. Rezultat poniżej:
Następnie smażymy na oleju nuggetsy oraz ziemniaczki (które można przyprawić, ale ze względu na pikantność nuggetsów polecam zatrzymać się na soleniu). I voila!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz