Składniki:
* wołowina na gulasz (500 g)
* dwie czerwone cebule
* 2 łyżki koncentratu pomidorowego
* sos grzybowy z torebki
* dwa woreczki kaszy gryczanej
* 700 ml bulionu (z kostki)
* mnogość małych pieczarek
* oregano
* chilli mielone
* oliwa z oliwek (kilka łyżek)
Wołowinę chwilę obsmażamy w woku na rozgrzanej oliwie. Wyjmujemy ją z woka i przesmażamy na tej samej oliwie cebulę pokrojona w piórka. Dodajemy koncentratu, smażymy chwilę, następnie wrzucamy z powrotem mięso, oregano, chilli i zalewamy to wszystko bulionem.
Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy tak długo, aż mięso będzie miękkie.
Na rozgrzanej patelni przesmażamy całe pieczarki, po chwili dodajemy je do gulaszu.
Rozrobiony w zimnej wodzie sos wlewamy do woka ok. 10 min przed końcem duszenia.
W międzyczasie gotujemy kaszę.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz