Steki:
2 steki z rekinaSól
Pieprz cytrynowy
Mąka
Olej do smażenia
Mięso powoli rozmrażamy w lodówce. Po odmrożeniu osuszamy ręcznikiem papierowym.
Rybę doprawiamy odrobiną soli i pieprzu cytrynowego i posypujemy mąką (niewielką ilością). Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy steki z rekina po kilka minut z każdej strony.
Puree:
1 kg ziemniaków
Łyżka masła
śmietana
Sól
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie na bardzo miękko, tłuczemy, dodajemy masło i śmietanę, mieszamy.
Sałatka:
1 kg pomidorów
2 czerwone cebule
1 szczypta ostrej papryki w proszku
1 czosnku granulowanego
Pomidory kroimy w drobną kostkę. Cebulę kroimy w drobniutką kostkę, dodajemy przyprawy, mieszamy
Rekin w smaku jest bardzo dobry, delikatny, nie zajeżdża mocno rybą :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz