środa, 9 kwietnia 2014

Steki z rekina

Steki:
2 steki z rekina
Sól
Pieprz cytrynowy
Mąka
Olej do smażenia



Mięso powoli rozmrażamy w lodówce. Po odmrożeniu osuszamy ręcznikiem papierowym.
Rybę doprawiamy odrobiną soli i pieprzu cytrynowego i posypujemy mąką (niewielką ilością). Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy steki z rekina po kilka minut z każdej strony.

Puree:
1 kg ziemniaków
Łyżka masła
śmietana
Sól

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie na bardzo miękko, tłuczemy, dodajemy masło i śmietanę, mieszamy.

Sałatka:
1 kg pomidorów
2 czerwone cebule
1 szczypta ostrej papryki w proszku
1 czosnku granulowanego

Pomidory kroimy w drobną kostkę. Cebulę kroimy w drobniutką kostkę, dodajemy przyprawy, mieszamy




Rekin w smaku jest bardzo dobry, delikatny, nie zajeżdża mocno rybą :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz