wtorek, 25 marca 2014

Indycze sznycle + pieczone ziemniaki + cebula na ciepło



1. Sznycle

Mięso wsadzamy do marynaty (olej, sos sojowy, majeranek, sól czosnkowa, pieprz cytrynowy) na godzinę, najlepiej trzymać w lodówce. Następnie mięso przechodzi trasę: mąka, rozbełtane jajka (od szczęśliwych kur), bułka tarta wymieszana ze sproszkowanym chilli. Smażymy na rozgrzanym oleju.



Składniki:
- sznycle z indyka
- sos sojowy
- olej
- przyprawy (chilli, majeranek, sól czosnkowa, pieprz cytrynowy)
- mąka
- bułka tarta
- jajka

2. Ziemniaki

Myjemy, obieramy ze skórki lub nie, kroimy na połówki lub ćwiartki, wkładamy do folii aluminiowej, dodajemy trochę masła, przyprawy do ziemniaków, pieczemy w piekarniku, aż zrobią się miękkie.



Składniki: 
- ziemniaki
- masło
- przyprawy

3. Cebula

Cebule drobno kroimy, podsmażamy na maśle do zeszklenia. Następnie dusimy pod przykryciem. Dodajemy jogurt grecki, doprowadzamy do wrzenia.



Składniki:
- cebule
- masło
- jogurt grecki


ENJOY :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz