niedziela, 17 marca 2013
Miffiny wytrawne II z oliwkami
Składniki:
suche:
- 2 szklanki mąki;
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej;
- odrobina soli i pieprzu oraz innych przypraw wg.
mokre:
- 1,5 szklanki mleka;
- 4 łyżki jogurtu
- 1/3 szklanki oleju;
- 1 jajko;
- łyżka musztardy
dodatki:
- kilkanaście oliwek (może być trochę więcej) w zalewie
- suszone pomidory w zalewie (kochamy je!)
- trochę żółtego sera
- korniszonki i marchewka z korniszonów
Wsypujemy suche składniki do miski i mieszamy, do drugiej mokre i też mieszamy. Po względnym wymieszaniu wlewamy mokre do suchych i mieszamy raz jeszcze ;)
Do ciasta dodajemy pokrojone w kostkę składniki i co? Mieszamy oczywiście, po czym wkładamy do foremek wyłożonych papilotkami do 2/3 wysokości (można trochę więcej).
Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy pół godziny.
Gotowe.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz