sobota, 10 marca 2012

Jajka na tostach

Zdziwiło mnie, że nie ma tu jeszcze mojego ulubionego śniadania.

Dla jednej osoby:
2 jajka
2 kromki
opcjonalnie dodatki takie jak - ser, wędlina, pomidor, szczypiorek



W opiekaczu robimy tosty, na patelni smażymy jajka sadzone.
Następnie zsuwany delikatnie jajka na tosty, przyprawiamy, jemy.

Opcje:
- pomiędzy tost a jajko można włożyć cienki plaster sera
- pomiędzy tost a jajko można włożyć przysmażony plasterek bekonu lub szynki
- na wierzch można położyć plaster pomidora i/lub posypać szczypiorkiem. Albo rzeżuchą, czy kiełkami.
Smacznego!



2 komentarze:

  1. Zdecydowanie wolę między jajko a tosta bekon+ser;)

    OdpowiedzUsuń
  2. To następnym razem zrobię combo, wraz w zieleniną na grzbiecie.

    OdpowiedzUsuń