sobota, 28 stycznia 2012

Domowy kebab

Potrzebujemy:
  • Kapusty pekińskiej
  • Pomidora
  • Ogórków (ja użyłam robionej przez teścia sałatki ogórkowej z cebulą)
  • Cebuli (tej fioletowej)
  • Hamburgerów (dowolnej firmy, tutaj użyłam drobiowych)
  • Bułki (np. bagietki)
Bułkę przekrajamy, wyciągamy "miąższ". Z warzyw robimy sałatkę (można doprawić jakimś sosem lub majonezem. Można też sosem wysmarować wnętrze bułki - ja dzisiaj zapomniałam o nim w ogóle, ale sałatka od teścia była na tyle mokra, że i tak wyszło ok). Hamburgery kroimy w paski i wstawiamy do piekarnika/opiekacza.
Następnie do bułki wciskamy naprzemiennie sałatkę i mięso do pełna.
Smacznego:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz