1. Ziemniaki młode lekko podgotować, następnie pokroić (nie zdejmując skórki) w talarki i podsmażyć z dwóch stron, dodając przyprawy. Następnie dodać sos z torebki (dowolny) i dusić na małym ogniu pod przykryciem.
2. Karkówkę pokroić na grube (1,5-2 cm) kawałki, obtoczyć w przyprawach. Rozgrzać bardzo mocno olej na patelni, smażyć 2 minuty z jednej strony, 2 minuty z drugiej strony. Następnie przewrócić i podsmażyć przez kilkanaście sekund każdą ze stron, odstawić. Wymieszać olej z mieloną papryką, pieprzem i solą. Mięso włożyć do opiekacza, zalać przygotowaną "marynatą" i opiekać przez 10 minut. Przewrócić mięso na drugą stronę i znów opiekać 10 min.
Syte, smaczne, boskie:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz