wtorek, 9 lipca 2013

Duszone żeberka




Potrzebujemy:

- żeberek (logiczne)
- dużo cebuli
- przypraw
- mąki
- sosu z torebki

1. Żeberka kroimy na paski po 2-3 kostki, nacieramy przyprawami.



 2. Kroimy cebulę na piórka, z mąki, wody i sosu w proszku robimy sos do późniejszego zagęszczenia.

 3. Obsmażamy żeberka, aż się zrumienią - odstawiamy na później.
 4. Cebulę smażymy na patelni, aż się zeszkli.

 5. Wrzucamy żeberka, liść laurowy, ziele angielskie, zalewamy 1/2-1 szklanką wody, dusimy pod przykryciem (30-60 minut, kto jak lubi).
6. Gdy mięso zmięknie, wlewamy uprzednio przygotowany sos, mieszamy, aż zgęstnieje.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz