Czas przygotowania dania: 15-20 minut :)
Składniki:
- makaron ryżowy
- steki z rekina
- oliwa z oliwek
- słonecznik łuskany
- cebula
- kilka ząbków czosnku
- pomidor
- ketchup, sambal oelek, pieprz cayenne, sól, sok z cytryny
Makaron ryżowy wstawiamy na kilka minut do zimnej lub ciepłej wody, następnie gotujemy do stanu al dente.
Cebule, czosnek i pomidory drobno kroimy, dodajemy łuskany słonecznik, smażymy na patelni na oliwie z oliwek przez kilka minut, dodajemy sos (sambal oelek+ketchup+odrobina wody), mieszamy. Na koniec wrzucamy ugotowany makaron, chwilę podsmażamy, mieszając. Odstawiamy pod przykryciem.
Steki odsączamy z wody, solimy, dodajemy pieprz cayenne, skrapiamy sokiem z cytryny. Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej na oliwie z oliwek po 3-4 minuty z każdej strony.
Cieszymy się daniem :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz