poniedziałek, 3 listopada 2014

Smażone filety z miruny


Składniki:
  • filety z miruny 
  • sól, pieprz cayenne
  • jajko
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki wody
  • oliwa z oliwek
  • kilka ząbków czosnku
  • pieczarki
  • brokuły
  • masło
Filety myjemy, osuszamy, następnie przyprawiamy. Przygotowujemy panierkę (jajko, mąka, woda), panierujemy ryby.
Pieczarki (drobno pokrojone) i brokuły (w małych kawałkach) dusimy na maśle, na koniec dodajemy posiekany czosnek, jeszcze chwilę dusimy i zostawiamy pod przykryciem.
W międzyczasie kobieta przygotowuje kaszę jaglaną ;)
Filety smażymy na rozgrzane oliwie, ok 2-3 minuty z każdej strony, aż do zrumienienia.





Miruna pyszna ryba :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz