piątek, 9 listopada 2012

Makaron z łososiem i szpinakiem


Przepis zaczerpnięty z: KLIK, zmodyfikowany na własne potrzeby.

Czego nam trzeba: suszone pomidory w oleju, czosnek granulowany, cebula, mrożony szpinak (my mamy z ogródka:)), trochę żółtego sera, sól, pieprz, jogurt naturalny, ogórki konserwowe, łosoś, makaron.


  1. Rozgrzewamy na patelni oliwę z suszonych pomidorów.
  2. Sypiemy czosnku.
  3. Cebulę kroimy w piórka i wrzucamy na patelnię
  4. Suszone pomidory kroimy drobno i dodajemy do cebuli
  5. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy mrożony szpinak
  6. Dodajemy pokrojony ser, jak się roztopi to zmniejszamy ogień.
  7. Doprawiam do smaku solą i pieprzem
  8. Dodajemy 3 łyżki jogurtu
  9. Dodajemy ugotowany makaron
  10. Łosoś w kawałkach i krojone ogórki konserwowe idą na sam koniec, minuta mieszania na patelni po czym można nakładać na talerze:)

    * Oczywiście cały czas wszystko mieszamy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz