środa, 28 marca 2012
sos serowy
sos serowy, tłusty i paskudny
za to jaki dobry...
Potrzebujemy
2 duże serki topione
trochę innego sera, startego na tarce (może być żółty, pleśniowy, a najlepiej oba)
pól szklanki bulionu
pół szklanki śmietany (na jogurcie nie wychodzi)
W gorącym bulionie rozpuszczamy serki topione, później resztę sera. Można sobie pomóc rózgą (trzepaczką, znaczy). Gdy się roztopią, delikatnie wlewamy śmietanę i mieszamy. Doprawiamy (pasuje gałka muszkatołowa, kostki cebulowe, szczypiorek). Można go jeszcze wzbogacić pokrojoną szynką.
Trzeba jeść od razu. A pasuje do makaronu. Albo brokułów.
Jest syty, tłusty i tuczący. Pójdziecie do dietetycznego piekła. Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz