niedziela, 4 grudnia 2011

kuchennie (przepis - bitki)

postanowiłam przenieść przepisy z innego mojego bloga
http://rownowaga-chwiejna.blogspot.com/

środa, 11 sierpnia 2010

dziś bedzie inaczej, bo kuchennie, bo przepis chciałam  zachować i sobie i potomnym
Bitki w sosie własnym

 
Składniki:
-mieso, najlepiej schab
-mąka
-cebula, czosnek
-przyprawy: liść laurowy, kostka rosołowa, pieprz i sól

Przygotowanie:
mieso pokroić na bitki, rozbić cienko, przyprawic obsypać pieprzem i solą. Obtoczyć w mące, usmażyć na duzym ogniu na patelni
na drugiej patelni (lub tej samej, po bitkach), zeszklic cebulę i czosnek
przełożyć do garnka, zalac wodą, zeby kryło, dodać kostke rosołową, listek laurowy, pieprz ziarnisty, dusić (bo ja wiem, godzinę?)
to wersja goła :) wersja ubrana moze zawierac jeszcze podduszone razem warzywka, np marchewkę, pietruchę...
pasuje do tego kiszona kapusta i kopytka
enjoy :)
Tak bardzo chciałabym jej to zrobić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz