niedziela, 18 marca 2012

Zupa porowa z mięsem

Danie z półproduktu.

o tego:


Jest to zupa z porów, z topionym serem i mielonym mięsem. W przyszłości postaram się ją zrobić bez proszku.
Oto przepis:
1 duży por
30 dag mielonego mięsa
serek topiony
2 ziemniaki

Por kroimy na plasterki (ach te kolory), ziemniaki w kostkę. Na rozgrzany olej wkladamy mielone mięso, por i ziemniaki. Smażymy przez chwilę. Wlewamy 0,3 litra wody i wsypujemy magiczny proszek z torebki, mieszamy (cud! żadnych grudek, żadnych kluch - ach ten cud niemieckiej chemii spożywczej!).


Dusimy ok. 40 min. Wyłączamy gdy ziemniaki dojdą (wszystko gotowe w tym samym momencie - jak to powiedział mój znajomy - jak w idealnym seksie). Jemy. Omnomnom.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz