sobota, 7 stycznia 2012

NAJ sałatka na świecie

Najsmaczniejsza i najprostsza. Szkoda, że lato już dawno za nami (chociaż patrząc przez okno trudno uwierzyć, że to już styczeń) bo latem jest też najtańsza. Ale i zimą od czasu do czasu można sobie pozwolić.

Przepis:
  • kapusta pekińska
  • cebula
  • pomidory
  • ogórki (najlepsze są gruntowe)
  • rzodkiewki
  • sos sałatkowy (tutaj wiele różnych do wyboru, ja najbardziej lubię cebulowo-ziołowy lub winegret Knorra, ale ogrodowo-ziołowy Culineo też daje radę)
Wszystkie składniki szatkujemy wedle upodobania, dodajemy sos, odstawiamy na 15 min (to ta najtrudniejsza część, ciężko się powstrzymać) i gotowe:)
Latem mogę to jeść na okrągło:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz